Khamis, Oktober 07, 2010

Jiwa Raga dan Duitku

Dah lama tak makan kat Restaurant Saba.
Pasal En.Nash yang ajak,aku pun dengan gembiralah menemankannya.

Sampai kat parking bawah saba dataran jelatek,macam biasalah.
Semua parking kat KL ni kalo tak membayarnya memang tak sah.Cuma parking kat masjid aje kat KL ni yang free.

Tempat lain,memang kapitalis habis.

Depan mesin tiket,aku dengan penuh gaya lelaki maskulin kat kolumpo tekan power window  cermin kereta untuk turunkan cermin dengan penuh perasaan lapar kat dalam perut. 

Cermin turun sampai habis.kira sampai ke dasar yang dia boleh pergi.
Hebat kereta aku.
Ambik tiket.
Palang depan mesin kasi angkat.
Kereta lalu dengan selamat bawah palang tanpa sebarang ensiden.
Tangan pada masa ini tekan power window cermin untuk menaikkan balik cermin sambil dengar lagu kanda adinda kat hotFM.

tekan.tak naik
tekan.tak naik.
tekan.tak naik.

cilaka !

Baru minggu lepas aku kasi hadiah good year ducaro kat depan duit bijik.
Rasanya ada bau kedai lagi tu.

Nie cermin pun mogok nak jugak?
Kalo tak dilayan karang,bahaya pulak.Tingkap dah kasi bukak habis.Bukan bukak sikit.Kalo bukak sikit aku rasa boleh bawak bincang lagi.

Balik rumah aku cari kelendar bulan Oktober.
Owh sekarang baru 03hb Oktober erk.




Memang aku makan strawberi bulan ni.


8 ulasan:

Hami Asraff هامي أشرف ™ berkata...

Hahahaha. Nak suruh tukar kereta baru la tu bro!

Entri terbaru:
Apabila Hami Asraff Bertemu Imam Muda Asyraf

L.O.V.E hUnTeR berkata...

erkk.. bkn br tukar tayar kete ke... hehehe

Sabouuu.. dugaannnnn..

Kazaztan Team berkata...

haahahaha...time nie la die bua perangai..ape lgi menapak le nmpk ye...cuma tertanya2...ganti ape tutup tingkap tu....papankah? kepingan zink kah?...

violetless berkata...

camni la nash..tak ajakkkk!!

miss myeryn berkata...

ahaha..ksian..
tu la..dia dgki kt good year ar tu..

Ann berkata...

strawberi pun mahal..hehe

paan berkata...

keta nie ko nie nak dimanjakan la tue...

Entri terbaru -> 10 tips menulis entri menarik

sumpit berkata...

hahaha mcm2 kalo dh namenye keta kan...