Rabu, Julai 14, 2010

Bapa Moden tahun 2010


Kawan aku nama giant baru sahaja dapat anak lelaki.Ini anak pertama untuk isteri  yang pertama.Dia punya gumbira,korang jangan pandai-pandai nak agaklah.
Memang kompim kalah brader yang gumbira dapat menang Power Root RM 1,000,000.00  tahun lepas.


" Lepas ni aku nak suruh anak aku masuk program imam muda lah.. " giant bercakap dengan nada gumbira gaya seorang ayah muda kat aku yang tengah syok sedut straw kopi ais.


Dalam kepala otak aku,terpikir akan perangai gila dan aktiviti tidak sehat yang pernah kami lakukan ketika dia bujang dulu.Kalo nak kira,memang banyak jugak,kalo nak ukur memang berkebun-kebun durian  jugak jahatnya.


" So lepas ni ko nak anak ko panggil ko apa...daddy..papa..abah..walid? " aku cuba memeriahkan suasana kat kedai mamak tu.

" Tak..aku tak nak dia panggil semua tu.. " giant balas dengan angkuh.

" Habis nak panggil apa?  " aku bertanya lagi dengan guna nada sedikit pelik sambil hirup kopi ais sekali lagi.

" Aku nak anak aku panggil aku 'bro'  " jawab giant dengan padu, ringkas, padat, serta sedikit bangga.


Aku ber istighfar panjang.

Aku pandang muka giant dengan kerut di dahi sambil berfikir,mamat ni betul ke  dia azan kan anak dia kat wad bersalin tu.

33 ulasan:

Boy berkata...

aiyoooo hahaha

velasrizal berkata...

haha bro aje kan dh cukup bg dia...

Pesta Meraikan Kejayaan Spain Julang Piala Dunia 2010

blurr33 berkata...

mak aih.. 'sweet' giler bapak nak anak panggil dia bro..
memang stylo... hehehhe

bspotgurl berkata...

stylonye yr friend
keluar-keluar dah panggil bro :)
All the best for him & you

touya berkata...

dia melawak jer kot ?

annadzirah berkata...

hahahaha.
sempoi entry ni.
i loike.
d:


ENTRY BARU ; Teringin Bela Hamster Tapi....

makdara TERDIVA berkata...

haha!

oklah tu drpd panggil name jer..

[tumpang komen sekaki]

merahitujambu berkata...

bro ke berok??bahahaha..merepek sudah...mahu saja ku sekeh kepala itu org

smashlee berkata...

mmg ah cool.. tpi cm xcool je kalo umur 60-70 anak pggil "bro"...

p/s: i hv a fren called Giant gak sbb tinggi dkt 2m. tpi bile g US, trus jd average height hehehe

maisyara Pot! Pot! berkata...

hahaha.. sengal! but, stylor gak dia nak anak dia pggl bro. xD









* tapi, kalau anak dia pelat and terpanggil BEROK, macam mne tu? ^^

Dreamerz berkata...

Bior betul. hahha..

Ery Farieha berkata...

erkk
stylo la konon tu
ahahaha

syahira ariff berkata...

aduussss
rock nyer kawan kau tu

Pelat berkata...

kalau lu izinkan gua... gua nak sedas kepala member lu.. boleh? kalau boleh sila sain perjanjian yang gua bagi nie. kalau lu taknak sain. guasedas kat dahi lu.

nina berkata...

erk..panggil bro lak ek..hahaha..

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

HAHAHAHHAAHAHAHAHHAHAHAHHHA.

brO >.<"

Hami Asraff هامي أشرف ™ berkata...

Kalau pompuan panggillah 'sis' :D

peaNut berkata...

mmg rock la papa ni..huhuhu

NAJ HEBAT berkata...

ok la tu..

dari ada bapak bahasa kan diri ngan anak..

'lu' 'gua'...

aku rase cam nak bertapa je kat gua batu caves..


la~la~la


weee~~~

QieFLy si Dolce berkata...

hahahah nak baby tu nanti masuk imam muda..tup2 panggil bro hahah tak le blah hahahhaha :P
Entry terkini : Kanser Payudara Lelaki. Sentiasa berwaspada ok

nur hidayah isa berkata...

hahaha panggil bro je..rock btul bpk die ni..

xazryx berkata...

hahaha .nnt dia ngan anak dia mcm kwn la pggl bro2 .hehe .

HonEyBuNNy berkata...

hah??mcm kwn pulak bro2..uhuhu

Umie Nadhirah berkata...

"Bro" tu weih...HAHA^^

Matt berkata...

cayala bro!! cool dowh hahaha..

Ann berkata...

hahaha lawak lah....ganas gilezzz suh ank pggil bro

Cik Bucken berkata...

eheh. xkesah pape. asalkan anak tu tetap hormat menghormati. ^_^

DuniakuAbstrak berkata...

Anak: "bro, aiman gi skolah dulu"
Bapak:"ok blaja rajin2"

hahaha..caya lah kwn ko tuh..stailo beb..ngahaha

taufiq helios berkata...

hahaha..stylo giler ^^

Whoda berkata...

haha teringat citer desperate housewives bila mak die soh anak panggil die ngan nama je..hadoi2

Anne Boleyn berkata...

hakhak.gile kentang kawan awak tu. tak agak2 panggey ayah 'bro'. sengal hehe :p

p/s : hari ni ada banyak slot baru keluar kat HLN. Ada resipi, petua, one in love, gosip sopan and macam2 lagi. jemput baca yerr :)

Yaya berkata...

hihi...lawak aje tu kot...pening klu ayah gtu..perasan muda lagi..hak3

Tanpa Nama berkata...

itulah cara tarbiah imam muda kat budak2 sekarang.. nak suruh anak dier tarbiah dia la nanti tuh...
pepandai je aku.. member ko pun aku tak kenai...