Selasa, Mei 18, 2010

Bas Nadi Putra Dan Putrajaya


ok cerita serius..

Kalo duk putrajaya kompim nampak bas nadi ni melintas kat jalan raya selang 10 minit satu,oke lah aku bohong,selang 20 minit sebuah lah,senang cerita,tak payah nak gaduh-gaduh!

Kat malaysia ni aku rasa geng bas nadi je yang stail sikit dalam mendekorasi bas mereka.

Kalo takat kaler bas yang meriah macam party harijadi budak 5 tahun tu memang bas nadi ni menang tanpa sebarang bantahanlah.Nak kaler ape,merah? biru? ungu? kuning? hijau? pink? semua ada.Cume tak ada gambar kartun macam hello kitty,mickey mouse,thomas je melekat kat badan bas tu.Kalo ada kompim pak mertua akan makan hati dengan menantu lelaki yang kerja kat putrajaya ni.

mana nak dapat pengalaman tu kecuali kat putrajaya je.


Bayar 50 sen setiap kali naik,dapat ler ekon yang sejuk,seat yang selesa tapi tak lah selesa macam sofa kat ikea, selain dapat tour free sekeliling putrajaya sambil tengok awek yang rasa macam kerja gomen duk bersidai tepi jalan ,mat bangla tengah setup pokok bunga kat tepi jalan,brader indon tengah punch card nak masuk opis kat tapak pembinaan,dan juga manusia yang diragui warganegara mana tengah syok buat-buat mesin rumput tepi jalan.

mana nak dapat pengalaman tu kecuali kat putrajaya je.


Tapi kalo kena masa dan hari naik bas yang hanya ada driver bas dan korang aje dalam bas tu,maka akan dapat rasa pengalaman menjadi seorang Billionair yang terkaya kat malaysia mengalahkan Raja Gula,pasal boleh anggap bas tu macam kita punya dan driver bas tue merangkap pemandu peribadi,oke kat sini nilai 50 sen itu menjadi amat besar.

mana nak dapat pengalaman tu kecuali kat putrajaya je.


Satu lagi kalo naik bas nadi ini masa pagi waktu pergi kerja,kaum lelaki baik berjaga-jaga pasal wanita yang pakai baju kebaya sopan ala-ala rafida ibrahim,bertudung ayu kaler pink,jalan simpul-simpul,cakap halus tulus,suara lembut softlan akan berubah menjadi ganas dalam bas.Nak buat macam mana jantina depa yang penuh satu bas.kalo takat lelaki kena siku pasal berebut tempat duduk tue dah jadi perkara biasa,tu belum kira lagi kena tolak ke kiri kanan pasal berebut tiang dalam bas,itu lagi biasa.Kat sini nilai 50 sen agak fuck-up sikit bagi kaum lelaki.

sekali lagi yang ini mana nak dapat pengalaman tu kecuali kat putrajaya je.


'Fun' tak nadi putra.Ada rasa macam makan strawberi tak?





ps:/kekerapan aku guna bas nadi boleh dikira tak sampai sebelah tangan aje sepanjang guna adress putrajaya.

18 ulasan:

aduka berkata...

pnh naek bas pjaya..
tp lom mengalami perkara2 yg diceritakan..
naseb aku baek kot..
hohoho..

Hazzy Ishak berkata...

ku penah alaminya
waktu keje kat putrajaya
nasib bek tambang murah

Kazaztan Team berkata...

saya setuju fakta yg terakhir skali...eheehheh bukan sahaja bas nadi tu...bas metro ke, bas rapid pun, die belasah juga....kkdg naik LRT pun cam tu jugak

fiD berkata...

best3...

tapi ptrjaya panas... even bus ade aircond, tetap rase panas,, hohohohhohohoh...

fiD!

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

pernah naik bas rapid E1 je dari psar seni ke putrajaya yg harge 3.60 tu :-P

Sky0ne berkata...

aku tak pernah lagi naik bas ni walaupun boleh kata hari-hari aku nampak diorang lalu hehehe

touyakaruma berkata...

"tengok awek yang rasa macam kerja gomen duk bersidai tepi jalan"

Wehhh ! kena pergi nie weh !!!!!!

nursarah berkata...

yg bestnya tambang adalah 50sen. mmg tak dapat la kat tempat len. ermm!

akiss ferrero. berkata...

hahahaha. sy hari2 naik nadi putra, masuk kije 830, bas 810, smpat punchkard, hebat btul hehehhehe

Encik aMin berkata...

wah, xsangka gadis ayu bole bertukar menjadi ganazz yek... btw, thanks for ur wish... just nasib baik entry menarik kot... btw, singgahlah check personaliti diri kat blog gua... :)

NuR 'aQiLaH berkata...

x penah naek.

sekian tengkiuss~

;p

Alyssa Villamor berkata...

haha mcm len macam je entri ni,
tpi mmg setuju..suka naik bus kt putrajaya ni
lebih selesa berbanding naik bus kt kl..

Tn.Punya berkata...

ingat jual bus tadi..hehehe

http://myvitrd.blogspot.com/2010/05/tips-tingkatkan-trafik-menggunakan.html

ain fathihah berkata...

hehe bila perempuan jadi majoriti masa berebut bas, selalunya lelaki yg akan dibelasah. hihi

smashlee berkata...

setiap 20 min??? mmm... tu mesti tggu kt main road tu...

Sylarius berkata...

kira ok la kalo nak dibandingkan dengan bas 'General' kaler hijau kat stesen bas ipoh tu. hehe

miMiE aZiMaSK ^V^ berkata...

mie org putrajaya jugak.. yer betul semua yg diceriterkan.. cumer takder pengalaman naik hari cuti dan di pagi hari sajek...

riezall berkata...

Hari2 nadiputra jadi personal driver aku, pergi balik keje dia yang anta... hehehe...
fakta yang last 2 mmg betui... pintu kadang2 bukak seblah je... masa tu la syurga bagi kaum lelaki, sebab dihimpit dengan kaum Hawa, depan belakang, kiri kanan...
tapi skang dah mengamalkan konsep beratur, yang awal dapat duduk, yang lambat kene la berdiri, dah takde syurga dah bagi kaum lelaki masa tu...hahaha