Rabu, April 21, 2010

Gilakan kau

Dulu aku ingat aku nak settle down dan malas nak pikir pasal tahap jawatan aku ni ,aku tak kisahlah  kena kerja  berdasarkan arahan dari orang besar sampai aku tak larat nak tekan keyboard dengan pikir koding komputer lagi asalkan masa untuk berfesbuk dengan tweeter tu ade.Lepas tu god father pulak  suruh sambung ambik ilmu tinggi sikit,takder lah tinggi mana pun,cuma tinggi takat lepas pacak piring astro beyond je.

2 tahun setengah berpanas berhujan, terlintang pukang dengan kerja sambil belajar ni memang buat aku sangat insaf,dah macam menyelam dalam air sambil hisap rokok.Kalo aku tahu dulu memang aku belajar bebaik subjek matematik tambahan masa kat teknik dulu,even cikgu potet,yakni cikgu aku tu pernah rotan bontot aku pasal kantoi aku fly dari asrama .Allaaaaahh bukan pergi mana pun,pergi main MIRC je kat cyber cafe.Itu pun nak kecoh.

So bila dah berjaya complete belajar,dah raser pakai jubah dengan topi yang ade rambu kat depan tue,dah dapat rase senyum dengan prochanselor aku owner Ambank.Oke lah itu,at least dapat gak lah hasil sepanjang 2 tahun setengah tu.My god father plak senyum melerek sampai ke telinge.

Dah ade benda nama degree ni, aku pun dah gatal tangan apply sedikit jawatan untuk ubah kedudukan pangkat aku sikit.Biasalah dulu duk terima arahan,sekarang rasa macam nak mengarah lah pulak orang yang ada.Dengan begitu padu aku isi borang permohonan kat laman web SPA tu,bukan apa takut lambat karang melepas pulak,pasal untuk jawatan aku ni selalunya interbiu dia hanya berlaku awal tahun biasanya.

Aku senyum puas,kompim awal tahun nama aku masuk panggilan lah punya.

Sekarang nie aku rasa macam dah macam bercinta dengan web SPA,pagi petang siang malam aku duk usha laman web tu sampai jadual hari bersama pelanggan SPA untuk tahun 2010 pun aku dah habis hafal.Nasib baik dia tak de twitter,kalo ada dah lama dah aku sound dalam twitter.Bila aku usha bulan kat lappy aku,aku raser nak ketuk je lappy aku ni.Apasal dia papar tarikh dah nak hampir ke bulan mei?

Selalunya interbiu PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT akan berlaku pada bulan Mac.

SPA sila jawab.

28 ulasan:

h a n i e berkata...

wa dh merajuk sama itu SPA.. o.0"

violetless berkata...

uih...siap ada org majuk ngan SPA lagik..

hehehe..


gudluck ye!

Sharinginfoz berkata...

sabar ajalah dengan spa ni....

Buffered RM13.06

Gaji Berapa Kena Income Tax???

cik idaY berkata...

Pegawai teknologi maklumat????gudluck2,,he3

dlu blajar Amik kos per?

chenta berkata...

wah..apply PTM F41 ye?blh jd bos i ni..hhehehe

jo berkata...

gua yang dah jadi ni dia bagi kontrak je nak cerita macam mana? ingat gua tak kecil hati ke??

starsyeea berkata...

ohhooo...rilek2 bro2. tak lama lagi sampai la rezki tu...

Tanpa Nama berkata...

Warghhhhhh


Nanti semakin kaya lah eh ?


Nak g0da balik b0leh tak ?


*Keke.

applesakura berkata...

muahahahahah! same! heheheh g.luck! kikiki

Fello de Caminero berkata...

nombor sebelas?? Bagus, kreatif nama blog ko. Dan yg paling penting, aku suka no 11. Tu nombor aku sejak sekolah...

Aujinz berkata...

owh...

Gudlak..
teruskan usaha anda..huhuhuuhu

*~ eLiEnZ 87 ~* berkata...

sabau2, jgn mare2, ada rezki ada la yee, :D

Deya Zanial berkata...

bro UiTM ade twitter, tk nk follow ke? HAHA.

btw, saje nk usul cadangan neh. boleh tk comment neh kasik pop-up? senang siket lah nk comment. tehee :D

sebelas berkata...

deya zanial

ok komen dh pop-up..teng for tengs komen.. :D

cikwanik berkata...

xpe ah.. cuba lg.. bwk besaba.. klu de rzki ade r.. g pon spa xbc belog kot.. kui3

Sylarius berkata...

Gua lebih berminat jadi Penolong Pegawai je. Agak-agak penolong pegawai punya panggilan bulan berapa ek?

Sylarius berkata...

Blog lu sempoi, gua folo.

ataicha berkata...

ala kesiannya.. zaman teknik pun diungkit.. hehehe

kopi dan milo♥ berkata...

agagaga . merajuk dengan SPA .
;)

ieda fidodido berkata...

baru je g exam spa last week, tahla lepas x..penantian itu 1 pyeksaaan....uwaaaa..

* mEsSy * berkata...

jwb jgn ta jwb..

:P

Amy Syaquena berkata...

salam perkenalan..just follow ur blog..harap sudi membalas kunjungan ye...

jane berkata...

gilakan SPA kah mksudnya?
hahahahhaha

~LP Lum~ berkata...

salam~
gud luck eik... :)

ps : pas baca terasa mcm nak g smbung study lak.... :p

farhana berkata...

Gila tweeter dgn Fb betul...
sanggup korbankan segala...
haha

Miss Shizu berkata...

heee..sabar2 jek 11...kalau ader rezki ta kemana pown...=))

^ ZuMaWaMBa ^ berkata...

hahaa!
semoga berbaloi ye kegilaan anda itu!

p/s :: (-_-') imma exam G41 pon x lepas2, mane la nk mrasa intvw spa tu. *sigh*

Ayu Firzara berkata...

kat opis saya ada jawatan f41 kosong...eh f32 kot. yang 41 da ada yg baru masuk bulan lepas...hihi. gudluck.