Jumaat, April 23, 2010

Astro send SMS kat aku

Aku pernah dengar kawan aku cerita dengan taksud yang Astro ada hantar SMS kat dia,jemput suruh join program Iman Muda kat chanel Oasis tu.Aku rasa tu program baru yang Astro buat  bersifat Islamik sikit berbanding Raja Lawak atau Akademi Fantasia.Promo iklan tu pun banyak jugak kat Astro sekarang,semua channel kadang ada promo tu.

Nak kata kawan aku ni kencing ke tidak apa yang dia sembang,aku pun pelik jugak pada mulanya.Sebab aku pun guna Astro jugak kat rumah,aku pun client Astro yang berdaftar,fesbuk Astro pun aku add jadi kawan aku.Rasernya sudah 4 tahun aku daftar Astro kat umah aku tue,so kira pelanggan senior lah ni.So aku tunggu kot-kot aku pun Astro akan hantar SMS macam itu jugak.

Tapi tadi aku dapat satu SMS dari Astro.Gaya penulisan dia sangat lembut dengan susunan bahasa yang amat teratur,tapi maksud yang nak disampaikan memang makan dalam gila.


"Peringatan:Bayaran Bil Astro Akaun anda telah tertunggak sebanyak RM165.30,Sila jelaskan secepat mungkin bagi mengelakkan sebarang ganguan,Terima kasih"


WTF.Kenapa lah asyik SMS ni je yang aku dapat setiap bulan.


58 ulasan:

nasikputeh berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nasikputeh berkata...

sila lah ye..

sila bayar untuk mengelakan sebarang gangguan seksual,gangguan makhluk halus dan gangguan mental..
hehe

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

Terbaekkkkkkkkkkkk !

aii like dis entri.

buat aii gelak terkekeh2 :D





















































































































p lah bayar.






























kang Xdapat teng0k adamaya :)

DetectiveKonon berkata...

kantoi suka bayar bil astro lambat2. xpe adamaya kt tv3.klo xde astro pon boley tgk g what

jo berkata...

biarlah rumah gua takde astro pun, janji tak berhutang..
amacam? pedih tak?

LORD ZARA 札拉 berkata...

hehehe~

dah guna sila bayar~

kih3~

jedi berkata...

hahahah...silalah bayar...sekian

lionteen berkata...

haha..
sile byr skang..

syahira ariff berkata...

hahahahaha
mak oiii astro
jimat kedit
antar sms jer
kedekutnyer
call jer laa
ecececece.hahaha
firs time dgr astr antarr sms kt pelanggan dia

kommentla new entri sy
=D
hee~

KaiZeN SHiNoBi berkata...

wakakaka...

mesej paling ngeri...

hohoho

dojo klasik kaizen
http://kai2en.bblogspot.com

ZihNuN FaTiN berkata...

bayar jgn tak bayar..ngeh3

aien comel berkata...

sama la kita..tadi dapat SMS dari Maxis..huhuhu...

s h a f i q h a s h i m _____ berkata...

hahaha :P adoyai. cpt2 la bayar. btw, astro pena call aku tapi pakai no maxis :) apa kes?

Eqah Zaque Billetdoux berkata...

hahaks. dah nasib lah tuh

Miss Izah Mohamed berkata...

hye there..
haahah... klaka lah... msg cmtu mmg akan dpt laa klu dah byk outstanding amount.. ahaks..

cpt laa p bayor.. kan xleh lak tgk astro.. hik2

nand nasyari berkata...

haha..peringatan yg bagus!! ;D

nape 11..? 11 is my fav numb kot.. ;D

Kancilbiru berkata...

adik laki aku pegi interview imam muda...bapak ramai...

Lyana Hisham berkata...

hehe dier suh byr kalau x kang kena potong! dah x dpt tgk tibi ;p

mimi berkata...

hihihi.. da tu xreti2 nak bayor?

syikinshuhaimi berkata...

cepat2 bayar...hehe

╚► capital S hana ◄╗ berkata...

hahahaha
adeyh ~
pi bayar pat

ardinihumaira berkata...

p bayar cepatttttttt! hehe

Sylarius berkata...

Kalau ko masuk imam muda tu, sure lepas tu orang akan jemput ko ke kenduri majlis untuk baca doa selamat. hehe =p

Poyaty berkata...

hahaha, awk kan nk sms dr astro.

da dpt da. siap igtkan awk lg. syg astro dkt awk :)

hans berkata...

hahahahaha
okay la tu
dia ingat dkt ko sebab tu dia mesej ko
hahahah

Frodo Baggins berkata...

hahahhaha
menghairahkan giler ayat Astro.
terimalah lamaran mereka bro
murah jer tuh .. ahaks


>>____<<

zudotasan berkata...

aku pon cm selalu je dpt pesanan sopan sebegitu rupa...
tp aku seorg yg ego..
aku abaikan je klu aku terime msg tu...
tp bile tetibe ade gangguan..
msg tu jugakla aku cari...

JMR berkata...

tu pon kira sms utk imam muda gk..dia suh imam muda byk2 bsabar & tmbah iman suh byr bil cpt2..iskh..apa aku ckp nih..

* mEsSy * berkata...

wakaka.. hengat dier soh jadik imam muda tadik..

:P

vidadarisakura berkata...

siut jakkkkkkkk.


haha

~kuyam~ berkata...

dlm hal ini kita xleh nk slahkan sesiapa..hahaha!

nombor sebelas,g byr bil skrg! :DDD

Misz_zana'85 berkata...

haisyh, igt kan ape tadi...gi bayar gi..kuikui~ XD

FaTiN berkata...

sila bayar bil ya incip hahahah

abe long berkata...

ahahahha

reti pakai

xreti byaq...

ambik koooooooo

hahahahaha

Jard The Great berkata...

ahah.. tak byr la tuu.. cisssss

unlisted_one berkata...

Salam ziarah,..

uik,...ape jadi dgn imam muda mcm tu? hehe

ked :) berkata...

kantoi xbyr lagi :D

Saleyha Shahiran berkata...

haha. lawak!

kayown berkata...

hak3..patut la..jangan lupa bayar lps ni taw ^_^

princeduyong berkata...

ermm...sama la kite...blom bayar gak lagi neyh...

★ Nu♥ℜul ★ berkata...

ehehe , memang mkn dalam wokk sms dri astro tuh :)

nyway hye tuan munye blog ;)

ParkAir berkata...

ari ni aku dapat sms dari TM, sila buat pembayaran di TM Point terdekat sebanyak RM13.90. Macam la banyak sangat!

Linglung berkata...

lu xbyr mmg le astro xsyg..
keh keh keh..

akulinglung.blogspot.com

aphids berkata...

reply je la mesej astro tuh balik

noor afzan berkata...

dah tahu dah nape kamu x dapat sms macam kawan kaum tuh.?
dah faham dah ke sebab tersiratnya?

kalau tak paham bio le saya jelas kan.

beza awak ngan dia ialah.
Dia bayo bil astro on time.
hang kena tunggu SMS baru bayo..
camno nak jadi imam mudo kok gitu.
haha~

bawak2 la bayo bil tu.
kang tak dapatr tgk piala dunia.

l0veyd0veyd00 berkata...

wa....aku konpius sekejap sebab suma command dlm bahasa melayu....

Ulasan dipadam
Catatan ini telah dibuang oleh pengarang.

lawak seh bunyinya..sungguh skema bunyinya...

berbalik pada topik, aku ni lagi la xpernah dapat satu sms pun dari astro!

Akif Mazlan berkata...

salam, masuk blog aku, aku tlh mentag anda, kalau kesudian jawablah, huhuhu

abcmilo berkata...

adoii...
bill bill bill...
tibe2 nyanyi lagu destiny child

Alimaz-Kembara Terasing berkata...

emmmm dah bayar blom....kalau blom sila bayar yer....

amirah berkata...

sebab tak bayar bil la

Hami Asraff هامي أشرف ™ berkata...

Hahaha ~ Kelakar doh! Astro astro!

MISS APPLELICIOUS berkata...

so, ape lagi.
jelaskanlah bil tuh cpt
bg mengelakkan sbrg gangguan.
TQ.

;DD

ira hanna berkata...

haha soo funny

ieda fidodido berkata...

hahaha...ni lagi menusuk kalbu..kekeke

BalqisShafiqa berkata...

laa kena kuar duit pulak.

cikzety berkata...

abestu apelagi? xreti reti ke nak bayar. hehehe

syue berkata...

cepat bayar. nnt tk dpt tgk world cup. hihihhihi

abangfaizul berkata...

cheh... mati2 aku ingat ASTRO bagi sms offer tiket free AF... hahaha