Selasa, Mac 16, 2010

bila sudah syok sangat.

Biasa lah aku ni bile aje dapat benda baru aku akan tumpu benda baru itu sampai jadi lebam,selebam yang boleh macam lebam buah epal yang duk dilambung-lambung ke dinding.Pantang aje nampak benda tue nak dim screen dia ,masa itu lah aku nak ngade buat call lah,nak tekan sms lah,nak surf internet lah,nak main FB lah,nak tweetter lah,nak BBM ler dan bermacam nak lagi yang aku buleh buat dengan benda baru aku ni.

Oh ya.lupa nak cakap!aku dah stail sekarang,stail macam mana? stail pasal aku dah ader BB..hehe!Oke terima kasih kepada idola aku,pasal kerana ko pakai BB dan ko asyik perli aku kat kedai makan thai kat Flet keramat apabila aku ceroboh FB ko gune BB ko.So sekarang aku telah menjadi insan yang berguna.Bukan berguna di akhirat tapi berguna untuk 'melaro' kan aku dengan teknologi duniawi.hehehehe!


benda nie stail beb.nape aku kate begitu?


kamal seorang kawan aku yang juga pengguna tegar BB pernah sound aku kat ym.



A:"oii..ang kat mana?"

K: "aku kat Starbuck Jusco Au3,tengah minum wei".

A:"ang ym nie pakai BB ka apa nie?".

K:"aku pakai lappy lah"

A:"mana bb ang?"

K:"Tue atas meja"

A:"awat tak ym pakai bb pulak?"

K:"stail ler beb...kat starbuck kena letak bb atas meja.baru stail"

A:"B^*%$#..ler stail,konon!,,hehehe".


itu lah stail yang aku duk maksudkan dari tadi.kalo korang tak puas hati korang pi sound kamal,jangan sound aku pasal aku cume cakap ape yang kamal cakap aje.nak BBM number kamal buleh jugak,BBM aku dulu nanti aku kasi pin number BBM kamal kat korang.Cuma jangan BBM dia time dia kat saba.nanti dia ngamuk pulak pasal tak buleh nak menikmati lamb kabsah.


tapi bile sudah syok sangat pun tak best jugak kan pasal bile pada satu pagi ahad yang lepas bila bangun tido aje aku pelik apasal rumah aku sunyi semacam je.BB aku pun tak bernyala signal merah macam oteromen yang tengah kurang power.Pasal kalo BB menyala merah makna ade ler mesej dari FB ka,BBM ka,YM ka or Txt dari kekasih hati(kalo ader ler!!).Bile tengok screen pulak simbol BIS tak ada pulak padahal line 3G nampak dengan terang kat BB aku.siap full bar lagi.


Apa yang berlaku?


'hang' kot BB aku nie.so itu yang pertama dalam kepala otak aku.So bila 'hang' maka kena lah cabut bateri dan picit semula butang on dia.kire macam reset le tu macam bila komputer kite 'hang' kat rumah.


ok kali pertama buat still sama,tak per cuba kali kedua,err still sama jugak,oke tak per cuba kali ketiga.adehhh ! still sama jugak,simbol BIS tak ader kat BB aku.


so aku surrender pasal aku fikir mungkin BIS pagi nie down kot kat CELCOM center ni.Fine!
aku pi mandi lagi baik pasal ingat nak lepak kat keramat pagi tu.lepas dah settle bersiap dah sembur perfume wangi,dah pakai deodorant spray.Kunci pintu rumah dengan baik dan berjalan menuju ke kereta raser teringat pulak nak call sahabat kat keramat pasal nak tahu lokasi mereka kat mana.


kawan yang aku nak call ni ade lah lelaki.tapi yang angkat call ader lah perempuan dan perempuan itu dengan nada yang baik telah memberikan aku sedikit nasihat pasal jumlah bil telefon yang aku gunakan dan apa tindakan yang pihak mereka telah lakukan.


oke so sekarang aku paham sekarang nape BIS aku tak on pagi ni.aku istifar banyak-banyak sambil Harap Blue Cube alamanda bukak,kerana blue cube alamada adalah destinasi pertama aku hari ini.


Damn macam mana aku buleh lupe bayar bulan ini!




3 ulasan:

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

ngeee :-)


tu rr tahu gune je.


bayar tak hingat. haish.



(*_*')

sebelas berkata...

Miss LL

bukan tak ingat..tapi lupa..

lalala

ana berkata...

hurm.. dah hupdate blog... bagus..bagus..bagus..