Khamis, Januari 28, 2010

aku MC lagi

pagi ini aku bangun dengan penuh harapan tak seperti hari biasa aku bangun.siap bangun awal lagi sebab sekarang ni setiap pagi dah jadi rutin harian aku sejak lepas infection appendik,aku kena buat cuci luka or dressing kat klinik.dah macam budak sekolah pulak pepagi kena beratur kat klinik ambik no kat kuanter,cume yang bezanya tak der orang jerit "angkat tangan,jatuh tangan, luruskan barisan" je.


tapi tak apalah aku fikir pasal hari nie mungkin hari last aku akan buat dressing nie.lepas nie aku kompim leh lupakan rutin pelik nie yang paling bosan dalam hidup aku sejak awal jan 2010.



boleh lupekan wajah akak kat kaunter ambik nombor tue pasal aku raser aku dgn akak tue macam dah ade chamistery.maklum lah asyik muke aku je setiap hari.

boleh gak aku lupekan malu aku setiap kali nurse buat dressing kat perut aku,segannya pasal appendik kat tempatnya kat perut bawah tue,sudah hampir mencecah ke kawasan larangan.huk huk huk!!



yer saudara permulaan aku tahun 2010 memang amat seksa.Nurse kat hopital kata aku tengah dalam proses mencuci dosa akupada tahun 2009 yang mana telah ditakdirkan oleh ALLAH.


tapi hari nie aku ader temujanji di HTAA pasal kes appendik aku nie.Dengar dari cerita nurse yang duk dressing aku,mungkin masa temujanji nanti doktor akan putuskan sama ada aku nie akan dijahit semula luka itu or teruskan aje dressing aku nie.tapi nurse tue kate luka aku nie dah ok dah.mungkin doktor akan jahit kot.so kalo jahit maka aku tidak akan buat lagi dressing yang amat membosan kan itu.hoyeaahh bagi diri ku!


sebelum pergi HTAA aku dah berangan dah.lepas ni pergi mesti doktor akan jahit luka aku ni.so minggu depan leh balik opis dah,leh balik putrajaya umah aku.kesian umah aku.dah sebulan ditinggalkan.ntah dah berulat ke tidak ke dah jadi sarang penagih dadah umah aku tue?.so tepat kul 10.50 pagi aku dengan semangatnya pergi ke HTAA pasal appoitment aku start kul 11.50 pg. apa kes pergi awal giler nie?biler sampai klinik SOPD nie tengok ramai pulak orang nie kompim temujanjji aku tak kan seperti yang dirancangkan nie.mesti mahu delay dekat setengah jam ke ape ke.


duduk punya duduk,usha jam punya usha.tup tup nama aku pun dipanggil masuk bilik no 5.Masuk bilik no 5 dengan penuh bangga dan penuh harapan jumpe doktor pompuan.Haiii apasal banyak sangat doktor pompuan nie kat hospital? kompius aku.



doktor pompuan~ari tue operation appendik ke?


aku~ yer doktor


doktor pompuan~doktor dulu ader cakap dia pecah ke idak?


aku~err doktor cakap pecah


doktor pompuan~ ok baring sane dulu saye nak tengok.


aku~ok saner erk


doktor pompuan~hermm nampak macam yang dalam tue tak sembuh lagi nie.


aku~erk (arrhh sudah)


doktor pompuan~err cam nie lah saya kasi kamu mc lagi 2 weeks,kamoo teruskan dressing then lepas 2 minggu baru kite jahit.


aku~ $%#&&*^%$$%$(&


adoiii MC lagi 2 week.apa aku nak buat ni? bontot dah busan dah nie duk atas katil sambil tengok tv.habis semua angan-angan aku nak balik putrajaya terbengkalai sudah.habis janji aku kat mat nae yang nak fotoshoot kat putrajaya minggu depan terbatal.habis plan aku nak lepak kat banglo keramat terbengkalai,haii ape ler cerita mamat kat banglo keramat tue erk..ntah hidup ntah mati dah depa tue kah kah kah.apakah apakah?habis semua plan aku hancur. :(



dan yang paling penting aku kena pergi klinik balik sambung balik rutin aku cam biasa,BOSAN.kena beratur balik amek nombor kat akak tue.kompim akak tu senyum tengok aku lagi,kena tunggu turn sambil tengok orang,pastu kena jumpe nurse tue lagi untuk dressing.


adoiii...naseb naseb!





p/s:ptg tadi bos aku call tanya aku MC lagi ke?...

14 ulasan:

nursarah berkata...

ok. I benar2 terbayang kebosanan bila m.c sampai berminggu, tapi mungkin itu yg terbaik untuk kondisi u. redha jela. so pasni bila dah 'bekerja semula' mesti rasa cam, bahagianya bekerja, n taknak dah m.c. fuh, bagusnya perasaan cam gitu..

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

boleh gak aku lupekan malu aku setiap kali nurse buat dressing kat perut aku,segannya pasal appendik kat tempatnya kat perut bawah tue,sudah hampir mencecah ke kawasan larangan.huk huk huk!!


apakah ? adakah kam00 sudah din0dai ? wakakakakakakkaka~


























































ohh tak sanggup gue. gue mahu lelaki suci ! *ngee*

s4m berkata...

doc 2 cantik x? haha..sabar jer la..
ok la 2..pe slhnye dpt mc..

Maisyara Pot! Pot! berkata...

appendik? hehehe.. sme lew kite.. cume, mai kne mase kecik ohh.. doc bkn main encem! syg yea mase tu taleyh nk takel.. tk cukup umo agy.. hakhakhak..







ape2 pown, copat semboh yeaaa.. xD

Tanpa Nama berkata...

huhu... disni kamoo berada selama mc ni yerk...

maman

sebelas berkata...

nursarah

betul nursarah rindu sangat nak bekerja tau.raser cm dah bosan MC nie pasal tak tahu nak buat apa lagi..

sebelas berkata...

loly

saya baru diraba sahaja.belum dinodai secara serious....wakakakakakaka






















yang penting saya masih teruna oke!
mahu tak sama saya? :D

sebelas berkata...

s4m

doktor ader yang cun ader yang kureng sikit..tapi oke lah kan..muahahahahahaha(gelak jahat)
dah jemu dgn MC nie..raser nak muntah je..huhuhu

sebelas berkata...

maisara

amboi mai..time sakit pun sempat nak ngorat doktor erk...ish ish ish!

thanks for the wish.*senyum*

sebelas berkata...

maman

ape maman..opis ader baik ka?huhuhu

Mrs NarchotiQue berkata...

ape sebenarnye apendik ni yer n ape punca ley dapat apendik? coz tgok ramai yg kene.

sebelas berkata...

Mrs NarchotiQue

appendik nie cm nie. dlm usus kite niie ader satu tmpat cam filter gitu.tempat yang cam filter tue ler yang akan tangkap kekotoran ke apa yang ader dlm usus kiter.so bile filter tue cam dah terlalu penuh maka ia akan membengkak dan menjadikan kiter nie sakit perut yang amat sangat.

selalunya puncanya ader lah dari pemakanan kiter..org kate makan cili yang banyak pun leh jadi punca jugak..tapi tak tahu lah..kuasa tuhan kan.

sekian penerangan saye serba sedikit..harap betui lah noooh! :D

~ ReD ~ berkata...

huhu...bersabar laa..;)

sebelas berkata...

red

yupp saya tgh bersabar dalam paksa nie :D