Isnin, Januari 25, 2010

aku gile gadjet

Dah nama budak besar dah ader duit sendiri kan.dulu masa sekolah selalu duk mintak duit dengan abah setiap bulan pasal nak beli makan kat hostel je.dapat 50 hinggit sebulan dari abah pun time tue dah raser hebat dah.malam minggu buleh fly asrama pergi cyber cafe tuk main tenet.biasa lah dulu aku nie budak baru nak naik.budak baru nak kenal dunia.budak baru nak belajar flirting awek ..even sekarang pun tak reti lagi nak flirt dengan awek cam mano!!..sila percaya erk


Lepas tue biler masuk ipt ader ler sikit duit dapat biasiswa dari ptptn kemudian dari yayasan pahang lak..yer saya pembayar yang setia setiap bulan oke! tapi ptptn saya nie pembayar yang lemah..tapi oke lah pasal nama tak kena blacklist lagi di imigresen...still buleh pergi liverpool..yabadabaduuu!!!..oke kembali semula.



Masa kat ipt dulu aku memang giler gadjet,tapi setakat larat taraf student lah.masa student dulu dekat 5 kali gak aku tukar hanset sepanjang aku bergelar pelajar sepanjang tiga tahun pengajian.dari ericksson ke siemen kemudian ke nokia then ke samsung then ke nokia semula.hermm apakah giler aku nie?kalo bab komputer lak memang aku pun fanatik jugak,nama pun student IT kan..hahahaha.walaupun komputer aku nie kire dh lamer ler..pasal aku punya time tue pentium 3 tapi abad yang aku berada tue orang dah mula pakai pentium 4.banyak ler gak yang aku duk beli pasal nak upgrade kan jadi setaraf dengan komputer kawan aku.biasaklah pasal semangat nak main need for speed punya pasal.so komputer aku memang "LAME" dan aku ngaku!


now bile dah bekerja nie dan dah punya duit sendiri nie.makin banyak dan makin besar lah nafsu aku nie.

kamera nikon D70 aku beli senafas je biler ader orang offer nak jual.yer senafas.tapi bile nak bayar balik memang aku tak cukup nafas.


PSP pun aku beli.pasal aku malas nak layan ps2 lagi.kalo layan ps2 maka kena bawak benda kedabak tue masuk beg aku,pastu biler timbang kat depan kaunter MAS ,berat beg aku lak dah terlebeh muatan tuk masuk kargo.dah jadi satu kerja.So baik aku beli psp aje,kecik,senang.dan mudah untuk dibawa kemana-mana sahaja.

LG Scarlet masih dalam pemerhatian aku.tak leh nak beli lagi pasal tv kat umah aku tue masih cantik lagi berkhidmat untuk aku.Macam Mana tv ayam yang aku beli sejak tahun 2006 nie leh stabil aje lagi berkhidmat?habis angan-angan aku nak tukar pakai scarlet.



Komputer Desktop.yer aku skarang dah ader komputer dekstop baru dah.dulu masa beli malas nak citer kat kawan sampai aku sanggup berbohong kat kawan dalm fesbuk yang aku habis kan 3.5k semata-mata beli baju RF dan Lacos..huhuhu!habis aku kena cap dengan kawan aku jadi lelaki metroseksual pulak.


lappy.aku dah bertukar dekat 4 jenis lappy sepanjang aku bekerja.yang ini aku bertukar pasal atas dasar keperluan kerja.yer alasan keperluan kerja,padahal alasan nafsu yang tak buleh tahan biler tgk lappy kat low yat! haiii..manusia manusia!


hanset.inilah gadget yang paling banyak sekali aku bertukar.buleh kate semua model kat pasaran aku dah cuba.tempoh masa aku buleh bertahan dengan satu model adalah dalam masa 6 bulan,tu paling lama lah.tapi kalo paling cepat aku buleh tahan adalah dalam masa 2 bulan je.Now sekarang nie aku pun tengah dalam proses nak dapatkan satu hanset baru.HIK HIK HIK.hanset ape erk? tunggu je lah beb.................

sesungguhnya nafsu aku pada gadjet tak buleh nak buang...adoiiiiiii

***************************************

ok nie gadget aku..gadget anda apa pula?

12 ulasan:

-HanaMichi- berkata...

same ar bro...juga gile gadjet...dulu ps2, now dah ade psp...saya gila game

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

erk gila gajet takpe asal jgn gila kat bini orang. MIAHAHAHHAHAH.



ahh tolonglah pas kawen nak gila gadget gak ke? nanti susu anak ntah kat ne barang dapur ntah kat ne. MIAHAHAHAHHA dah duet2 semua wat abis beli gadget.



*erk aku membebel ke ape ni?

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

ghase tak habes ag bebel ni KEHKEHKEH.



anda sangat kaya. tu je nak cakap. nanti gadget2 yg xnak sila hadiahkan kat saya ye. HAHAHAHAHAHAHH

sebelas berkata...

hanamichi

bor kiter buleh geng bro...layan game ape skrg kat psp?

sebelas berkata...

miss loly

dah kawin nanti lain ler ceritanya.kompim saya berubah!

hadiah gadjet? eh bukan ke semua harta saya nie awak punya..nak mintak ape lagi nie? ish ish ish..

miera berkata...

nafsu tukar gadget tak per..jangan 6ti kawen, der nafsu tukar bini plok...eiiiiiiii nafsu naffsuuuuu..

-HanaMichi- berkata...

skrg game basic2..lom smpat load..ade grand turismo, winning eleven,GTA,ade marvel vs capcom..tp game seumur hidup wat wa gembire -super mario- tak sapot unutk psp 3000 la...*sigh

Cik Melur berkata...

gadget yang paling canggih pernah ada ialah


laptop prestigio. hampeh btul. gile tak canggih. T.T

nursarah berkata...

4 laptop? adei...


aku tak tertarik ngan gadjet. ada kerana perlu sahaja.

..izza.. berkata...

lelaki kebanyakkannye mmg gile ngan gadjet kan

mohamadfbi berkata...

nak gila bayang la pulak. tak kuar duit. yer keR?

fbi berkata...

sambil tinggal tanda kat sini. upppsss