Selasa, Julai 05, 2011

Berbasikal a.k.a Bersepeda di Putrajaya


Aku sekarang dah mula into ke scene main beskal.Dulu masa kecik tak dapat main beskal.Sekarang bila dah besar,hidup pun dh sedap sikit.Kredit card punya limit pun dah power sikit.Mula lah terjebak dengan aktiviti berbasikal.

Kayuh basikal kene masuk hutan,kadang bila lampu jalan terang pulak kayuh tepi jalan raya.Tapi kalo nak kasi nampak scene pakwe baring atas makwe dalam gelap,kene kayuh basikal tepi tasek tak pun tepi jambatan.Scene pakwe makwe nie boleh kira jadi bonus bila kayuh waktu malam.

Lampu lip-lap merah berkelip kat belakang.Kat depan pakai lampu LED yang ada 3 batang LED.Kasi cerah sikit mata nak nampak jalan waktu malam untuk kasi elak dari terjun tangga tak pun langgar lori parking tepi jalan.


Kayuh memang boleh setup feel tapi satu jer bagi aku yang kurang sedap nak feel.


panjat BUKIT !




******

Fakiingg kene tingggal 20 tiang dari peloton. !




Team Bersepeda BPM

8 ulasan:

Hami Asraff berkata...

Pergh macam best aktiviti anda. Orang Kedah panggil basikal as 'gerek' :)

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

Hihi, gudluck kuruskan badan kekekeke!



















ops.








saiz baju size m.. Ingat tuh :P

Ezniey berkata...

wahhhh cam seronok jerrrr berbasikal..hehehe.....hebat ke tak tu?????hehehe

nina suhaina berkata...

perghhh..
lepas ni kalau anuar manan injured ko bolehlah ganti..
hikhik..

Taufan Bin Ribut berkata...

bro,kat jb pon dah jadi tren..mane2 yg mude remaja ni kalau malam minggu pusing2 bandar naik basikal..so kurang lah sikit kan aktiviti merempit ni..


Entri terkini : Sayang,bil air dah tertunggak ni.Bile nak bayar(18sx)
Entri sebelum :eh (amacam pendek tak tajuk entri aku)
Watch my video songs ^_^

cikpepel berkata...

tudia...sakan depa punya bergerek...

satumacam berkata...

bersepeda x pe...jgn naik basikal pakai spenda je udah

gadisBunga berkata...

kalau nak feel bukit lebih ko boleh kayuh kat bukit cerakah.

mmg tercabut kaki wa cakap lu!