Khamis, Jun 09, 2011

Tulisan

Bila sesekali kena buat kiriman pos laju.Jiwa aku memang tak sedap.
Aku dah jarang menulis tangan,lebih banyak menekan papan keyboard je sekarang.

Aku bukak cermin mata aku.Untuk elak gangguan yang boleh jejaskan tulisan.

Aku tarik nafas deep punya dalam. Mental dan Jiwa kena kasi tenang dan nyaman.
Baru boleh hasilkan tulisan yang power dan cantik mengalah kan tulisan makwe-makwe.Sampai kalo ada manusia yang baca tulisan aku boleh feel macam makan aiskrim baskin robin.

Settle !!!

Sambil siul-siul aku kasi borang pos laju aku kat makwe kaunter.
Makwe kauter terus cuak sambil tarik muka lain macam dengan dahi terkerut-kerut bila baca gaya tulisan aku kat atas borang pos laju.Kemudian makwe kaunter tu sound pelan-pelan kat telinga aku.

"owhh..ini alamat ke encik? saya ingatkan encik nak mintak no telefon saya tadi.."



Fakk !
Aku tikam tapak tangan kanan aku bertubi-tubi dengan pen,sampai darah terpercik kat muka makwe tu.
Cilake punya handwritting.



4 ulasan:

Cik Aien berkata...

hahaha!
siap terpercik ekk darah tu huahua!

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

heheheheh tulisan u kan ala2 tamil gitewww

Peri PiA berkata...

tlsan sankrit?

satumacam berkata...

hehe..mmg sempoi awek tu