Rabu, Mac 31, 2010

kebun pisang

Bila lah agaknya kebun pisang aku ni nak berbuah,nak kata aku tak turun kebun pun tak betul pasal 

setiap hari aku turun kebun,
setiap hari aku duduk membaja,
setiap hari aku siram tanaman,
setiap hari aku duduk menanam,
setiap hari jugak aku tolong menuai kat kebun orang untuk dapat upah.

Aku rasa setiap kali musim menuai aku dapat banyak hasil jualan yang tidak mampu dipikirkan oleh akal manusia.Kira betul lah apa yang kerajaan kata 'pertanian itu adalah satu perniagaan'.

*******************************************************************************
So untuk kali ini punya hasil menuai aku ingat nak beli Satria R3  yang limited edition ni,aku nak jadi orang ke 12 yang booking kereta ni.

Tapi masalahnya apasal time aku nak beli kereta ni,time ini lah opis aku nak memantau Fesbuk.

Masa depan kebun aku ni macam mana,sapa nak jawab?


 .kereta yang ingin dibeli guna hasil jualan pertanian.

3 ulasan:

h a n i e berkata...

farmville la niiii.. :P

fidde berkata...

cam siot

jabon berkata...

cobalah gunakan aiternatif baru, semacam tanam jabon mungkin,,,