Jumaat, Januari 01, 2010

2010

(budak ini tidak bersalah)


Dah masuk 2010,apa yang berlaku nie?nape lah masa sekarang nie cepat sangat masa berlalu.Aku ingat lagi masa aku form 4(now saye form 5 oke..lalalala) time tue aku duk pk apasal lah masa nie lambat sangat nak bergerak(masa buleh bergerak ke?).Time tu memang aku duk pikir nak ambik lesen memandu,then nak bawak keta abah aku or motor dia pi jalan ke bandar,then bile jumpe polis aku nak berhenti depan polis tu sambil tunjuk lesen memandu aku..hahahahaha! gile berlagak punya manusia nie.. :D .Biasa lah time umur macam tue kan,macam-macam ler kiter pikir pasal time tu kiter baru lagi nak mencecah zaman remaja.So bagi kiter nie dunia dewasa nie sangat best lagi dari dunia remaja nie.Yer lah kena bangun pagi pastu pakai baju putih seluar hijau then beratur naik bas start dari hari senin sampai ler selasa..giler ler bosan!Tapi yang peliknya time tu,apasal ler lambat sangat masa ni berlalu.grrrrrr!!

But now dah 2010,perhh cepat sangat nie masa bergerak sekarang.aku raser macam baru semalam je aku sambut 2009.So untuk sambut 2010 nie ader beberapa azam aku yang aku harap aku dapat capai sempena 1 JAN 2009 .


Azam pertama :

Betulkan hidup aku,aku tahu idup aku nie tak berapa betui sekarang,So aku kena betulkan dulu hidup aku.

Azam kedua :

Rapatkan lagi hubungan aku dengan ‘DIA’ .Aku tahu aku dan dia akan ader kisah kami yang tersendiri yang mana hanya kami berdua je didalam kisah itu.

Azam ketiga :

Aku nak terer jadi programmer,terer dalam bahasa coldfusion,dan terer dalam penggunaan Oracle.perhhh! tolong lah...aku dah malu dengan pegawai aku nie.asyik lambat je submit job(tipu..padahal lambat pasal duk main FB je kerja ko)

Azam keempat:

Sambung master kat obersea.dah mmg lama aku teringin nak sambung study kat obersea.tapi maklum lah kan masa mak ayah suh belajar aku sibuk memain,main game,main awek(opsss) pasal tue ler aku nie lambat sikit berjaya dalam akademik. :D .tapi bile mak ayah suh kawin,aku lak sebuk nak belajor.lalalalalala(ya ke encik saiful?).

Azam kelima:

Tahun nie aku harap aku dapat KPSL ke F41,penat dah aku jadi programmer nie.Now it my time lak nak programkan orang bawahan(jahat sungguh kalo aku jadi bos).tapi tengok lah kalo aku dapat tawaran ke “skim lain” mungkin aku akan terjun ke “skim lain” itu kot.ngeh ngeh ngeh.

Azam keenam :

Macam mana nak tambah income erk.itu persoalannya,so aku kena cari cara nie nak tambah duit aku.dengan duit sekarang mane cukup nak beli suar jean kat topman,nak beli tshirt kat lacos,nak beli baju sejuk kat zarra,nak beli etc.........(semua nie membohong je) :P.tapi yang penting aku nak cari duit banyak2 tahun nie.


Dahhh cukup ler 5 azam baru nie.Ntah tercapai ke idak,karang taruk banyak karang kompim satu pun tak leh shoot!Macam ler aku nie baru kenal diri aku sendiri..huhuhuhu.


So ini azam saya,azam anda apa pula?
(bukan azam yang duk belakang umah anda erk..)





SEMOGA SEMUA YANG SAYA DAN ANDA BER'AZAM AKAN TERCAPAI JUGAK TAHUN INI

SELAMAT TAHUN BARU 2009

4 ulasan:

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

semua azam anda anda BAGUSHHH2.









sekian =D













tapi nak gak komen. hikhik.

1) mmg tak betul pun.
2) holooohh hoolooohhh no komen :P
3) yg ni tataw nak komen gops.
4) sangat sokong kenyataan mak
ayah anda. lalalalal.
5) suruh nash tera komen.
lalalala jugak.



:) good luck ~

sebelas berkata...

tapi azam no2 tue dapat tangkap kan..sile beri komitment erk..lalalala

cik EPAL berkata...

happy new year :)

sebelas berkata...

happy new year cik epal