Khamis, April 08, 2010

koding

Aku sekarang tengah sibuk terjebak dalam penulisan bahasa komputer.So perlukan sedikit masa untuk bertapa dan bersoal-jawab kenapa hasil yang keluar begini dan bukan begitu seperti yang aku suruh.

Melawan jugak ni kekadang nasib baik tak berparang dengan bersabit,walaupun sebenarnya aku sendiri yang salah beri arahan.

kalo korang paham bahasa pengaturcaraan maka korang akan paham maksud kat bawah ini.


SELECT a.no_permohonan,a.jns_pohon,
       a.cd_route,a.kputama,a.ppd_penerima,
       a.nama,a.kod_sek_asal,
       a.jumlah_wajaran,
       a.kodsebabtukar_major,
       a.kod_sesiambil,
       a.PG,a.PLAD,a.PYAD,
       a.nama_sek as namasek,
       a.kod_ppddipohon,
       a.negeri,
       a.opsyen,
       a.kodguru,
       a.ket_jwt_1,
       a.sekolahdipohon1,
       a.sekolahdipohon2,
       a.sekolahdipohon3,
       a.sek_lulus,
       a.ppd_lulus,
       a.ppd_penerima,
       a.status_ppd,
        a.kes_khas,
        a.kod_sek_lulus,
       a.kod_ppd_lulus,
       a.kod_ppd,a.ppd as ppd_pohon,
       b.kodstatus,b.kod_role,b.ulasan,b.login_id,
       a.jenissek,
       a.keterangan_guru,
       p.kod_ppd as kod_asal_ppd,p.ppd as ppd_asal,
       t.kod_sek,t.kod_ppd
      
FROM vw_pelulus_ad a,
     vw_plad b,
     lt_ppd p,
     ltg_profil_sek t       
where a.no_permohonan=b.no_permohonan
AND a.kod_sesiambil='#session.sesi#'
AND substr(a.cd_route,1,1)='#qr_info_pelulus.kod_bhg#'      
AND substr(a.cd_route,2,1)='#qr_info_pelulus.kod_sektor#'  
AND substr(a.cd_route,3,1) in (SELECT kod_unit FROM Tr_acc_TASK WHERE ic_number='#session.nokp#' AND CD_ROLES='PL30')           
AND substr(a.cd_route,4,2) in (
  SELECT cd_neg
  FROM  tr_acc_task
  WHERE ic_number='#session.nokp#'
  )

AND a.kod_ppddipohon='#kodPPD#'

 
AND a.jns_pohon='2'  
AND a.PLAD is not null
and a.kod_sek_asal=t.kod_sek
and t.kod_ppd=p.kod_ppd



and a.KODSEBABTUKAR_MAJOR ='#form.sebab#'


and trim(a.KOD_OPSYEN1) ='#trim(form.opsyen1)#'


and trim(a.kod_ppddipohon) ='#trim(form.cd_ppd)#'


and trim(t.kod_ppd) ='#trim(form.ppd_cd)#'


and trim(a.no_permohonan) ='#trim(ucase(form.no_permohonan))#'

order by nama


kadang-kadang aku terpikir nape aku tak belajar bebetul dulu masa sekolah rendah sampai sekolah menengah,kalo tidak kompim aku dah jadi peguam ke,askar ke, atau juruterbang dan paling cikai pun jadi artis AF lah.

Kalo tidak tak adalah aku duduk memanaskan kerusi pejabat aku dari pukul 8.30 pagi sampai ke 5.30 petang setiap hari menghadapkan bahasa ini.

8 ulasan:

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

hahahahaha !

cikaiii je tuh :P


senang gilerrrrrrrrr keje !


nak keje kat situ gak lah b0leyh ?

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

artis AF ?


agak2 rr der berangan tuhhhh !


s0ara cedap cam aii p0m Xda nak berangan nak mas0k AF :)


apetah lagi suara u wakakaka !

sebelas berkata...

LL

jauh edit thesis..sampai sini erk..hehehehhe

fidde berkata...

abis kalo sume nak jadi loyer pilot segala..sape nak buat keje yg ko tgh buat skrg ni? huuu...buta IT la kite2 ni sume gamaknye kalo xde org mcm ko.

Nurul Harun berkata...

bahasa komputer? hehehehhh

jo berkata...

memang bulih kasi muntah darah...

DaHLia berkata...

ni namanya berkhidmat untuk negara...

kerana mende alah EGTukar ni laaa aku kena marah last week..bengang tul aku..

eh, ko tau x sebenarnya, data dalam EGTukar ni, diambil dr data mana? Emis? Bulan bape ek?

kasih berkata...

sangatlah senang..aha.
coding best ape..